טיפול בתומכים בהורים מזדקנים
בעיניים טרוטות ובמסירות אינסופית מטפלים הורים צעירים ברך הנולד להם. למרות שעות השינה המועטות והאופי הסיזיפי של הטיפול (התפעול) בתינוקות, הם ממשיכים ומצליחים בדרך כלל להכיל את העומס הרגשי וחוסר האונים המתלווה לעיתים בשלב זה של ההורות.
בשלב אחר של החיים, לרב כמה עשורים לאחר מכן, מתבקשים ההורים לתמיכה מסוג דומה, אך הפעם לא בילדיהם, שלרב כבר עומדים ברשות עצמם, אלא בהוריהם אשר הגיעו לגיל הזיקנה. הטיפול בהורה מזדקן דורש משאבים רבים: זמן רב שאינו תמיד בנמצא, כסף, אך בעיקר משאבים נפשיים. הפעם במקום תקווה והתרגשות המלווה את גידול התינוק, שוררת לרב חרדה וייאוש, שכן העתיד טומן בחובו את מותו של ההורה היקר.
פעמים רבות נוצר היפוך תפקידים בין ההורה המזדקן לילדו, ואלו הסועדים את הוריהם יכולים לתאר מצבים בהם הם נאלצים לטפל בהם כאילו היו תינוקות. במצב זה מתמודד התומך עם השבר של לראות את אביו או את אימו בחולשתם ובזיקנתם, וטבעי כי יעורר מחשבות ופחדים לגבי תהליך ההזדקנות שלו עצמו, ומה צופן עתידו. האינטראקציה בין התומכים להוריהם עשויה להפוך טעונה מאוד, ועשויים לעלות קונפליקטים ישנים ביניהם או בין שאר בני המשפחה המושפעים מן המצב.
תמיכה בהורה מזדקן שאינו בקו הבריאות נמשכת לעיתים שנים רבות. שנים של עבודה קשה ועומס רגשי. ללא מקורות תמיכה לתומך עצמו, עלולה להיווצר שחיקה רגשית שעשויה אף להגיע לכדי דיכאון ומצבים של ייאוש וקושי בתפקוד היומיומי. טיפול פסיכולוגי בשלב זה יכול לסייע לתומך לעבד את השינויים העוברים עליו ועל בני משפחתו, ולאפשר הבנה מעמיקה של הקשר בין התומך להוריו. הבנה זו מסייעת להכיל דפוסי התנהגות ישנים, ולהבין אילו שינויים בכוחו לעשות כדי להקל על עצמו את ההתמודדות, ולהקל על הוריו את תהליך ההזדקנות, אשר עשוי להיות מלווה בפחדים וחוסר אונים.
טיפול פסיכולוגי בשלב זה יכול גם להיות טיפול קצר טווח המתמקד בחיזוק ומציאת מעגלי תמיכה וכלים להתמודדות היומיומית אשר יסייעו בהמשך התמיכה בהורים.